A ROMOTOP

A ROMOTOP spol. s r.o. 1992. augusztus 31-én alakult. Már a következõ években alapvetõen átformálta a cseh kandallópiacot. Az elsõ, kis szériás termékek is nagy sikert arattak a Vásárlók körében.

A kisüzemi gyártás hamarosan tarthatatlan maradt, hiszen már egész Európa várta a kedvezõ árú és kiemelekedõ hatékonyságú tüzelõberendezéseket. Ma már a ROMOTOP gyártóüzeme a kontinens legkorszerûbbjei között van számon tartva.

Az üzemcsarnok 30.000 m2-re bõvült, megtalálhatók benne a legkomolyabb berendezések. A termelés nagy része robotizált. A folyamatos ellátás érdekében 10.000 m2 raktárterület áll rendelkezésre, a szállítást saját kamion park segíti.

Az 550 alkalmazott mindegyike szívügyének érzi a folyamatos fejlõdést. Számtalan újítás és szabadalom dícséri munkájukat, amelyek szebbé és takarékosabbá teszik a Romotop kandallóit.A Romotop készülékei méltán lettek elismertek az egész világon. A gyártási minõségnek, a fejlesztés színvonalának köszönhetõen ezek a kandallók néhány év alatt törtek az élvonalba. Lássuk, mit is tudnak, amitõl ennyire kedveltek!
 • Szinte minden készülék masszív samott, vagy kerámia béléssel készül. Ez egyfelõl megnöveli a berendezések élettartamát, más felõl pedig kiemelkedõ, akár 84%-os hatásfokot biztosít. Nagyon fontos szerepe van a tiszta, tökéletes égés elérésében, az egyenletes tûztérhõmérséklet biztosításában. Segítségével az égéstér nagyon hamar üzemi hõmérsékletre melegszik, és óránként akár 70 dkg fa elégetésével ott is tartható. Ebbõl következik, hogy több típus kifejezetten alacsony energiaigényû, vagy akár passzívházba is telepíthetõ. A bélésanyag begyújtás után, az üzemi hõmérséklet elérésekor kivilágosodik, és a világos háttér elõtt a tûz szépsége maradéktalanul élvezhetõ.
 • A készülékek 100%-ban külsõ levegõ felhasználásával mûködnek, teljesen függetlenül a lakásunk légterétõl. Az elsõdleges, másodlagos és a harmadlagos légbevezetés is lakáson kívülrõl érkezik, és elõmelegítve lép be az égéstérbe. Ez az egyetlen megoldás, ami garantálja számunkra a tökéletes biztonságot és a koromszag mentességet a lakásban, bármilyen idõjárási viszonyok közepette. A kandalló gyakorlatilag nincs összeköttetésben a lakás légterével. Ellentétben sok készülékkel, a Romotop kandallóinál az üvegöblítõ levegõ is lakáson kívülrõl, elõmelegítve érkezik.
 • A speciális kiképzésû légmennyiség szabályozó garantálja, hogy több éves használat során is tökéletesen megmarad a szabályozhatóság. Különleges szerkezete révén nincsenek egymáson elcsúszó felületek, amelyek kopása, lazulása, esetleg szennyezõdése fals levegõ szívásához vezetne.
 • A szabadalmaztatott  (kettõs égés) technológia kiemelkedõen magas hatásfokot (akár 84%) és e mellett kiemelkedõen alacsony kilépõ füstgázhõmérsékletet is biztosít (akár 150o C). Ez utóbbi adat a tervezés során fokozott elõvigyázatosságot kíván!
 • A legtöbb készülék fekete dekor, teliüveges változatban kerül gyártásra. Ez kivételes eleganciát ad a berendezéseknek.
 • A különleges, öntvénybõl készített örvény kamra lényegesen egyszerûbbé teszi a berendezések kéményre csatlakoztatását, és a füstgázok terelésével növeli a hõleadást. Az alacsony kilépõ füstgázhõmérséklet elérésében az örvény kamra nagy szerepet játszik.
 • Több kandalló dupla, esetleg tripla üvegezéssel készül. Ilyenkor a belsõ üveg reflexiós, aminek nagy szerepe van a készülék által sugárzó hõ tartományban leadott meleg csökkentésében. Az eddig ismert kandallók legnagyobb hátránya, hogy a helység, ahol áll a kandalló, iszonyatosan túl van fûtve. Ezt nagymértékben csökkenti a dupla/tripla üvegezés. Egyben hozzájárul az égéstér hõmérsékletének emelkedéséhez, ami tisztábbá, takarékosabbá teszi az égést. Mindezek mellett jelentõsen nõ a légtechnikával elszállítható meleg mennyisége, ami lehetõvé teszi akár egy ventillátoros rendszer kiépítését is, a teljes lakás fûtésére. Kisgyermekes családoknál szempont lehet, hogy az üveg külsõ felülete lényegesen kevésbé jelent égésveszélyt.
 • A két pontos zárszerkezet biztosítja a tökéletes ajtózáródást és a hosszú élettartamot. Legyen bármekkora az ajtó felülete, a tömítettsége biztosított hosszú évekre.
 • A készülékek többségénél felhasznált COR-TEN szerkezeti acél elemek szokatlanul hosszú élettartamot biztosítanak. Ez a speciális összetételû acél eddig fõként hídépítések, nagy szilárdságú acél szerkezetek anyaga volt. Tartóssága, fizikai tulajdonságai ideális kandalló alapanyaggá teszik.
 • Az alkalmazott egyszeres, kétszeres, esetleg háromszoros lángterelés igazán hatékony fûtõberendezést varázsol a legnagyobb és legkisebb készülékbõl egyaránt. A lángterelõk általában kerámiából készülnek, ami biztosítja hosszú élettartamukat.
 • A készülékek többsége alapáron tartalmazza az 5-6 cm magasságállítást is lehetõvé tevõ lábszerkezetet.  Nem kell mm pontosan aláépíteni, pillanatok alatt beállítható, kiszintezhetõ.
 • A pormentes hamuzó edény lehetõvé teszi a gyors, és valóban tiszta hamuürítést. Ez a figyelmesség jelenleg a készülékek többségénél már elérhetõ.
 • A felhasznált anyagok minõsége, a gyártási technológia szigora, az összeszerelésben résztvevõk hozzáállása lehetõvé teszi a gyártó számára, hogy a készülékekre 3-5 év garanciát biztosítson. Garanciát, ami Önnek tényleges nyugalmat jelent. Ez ugyanis kiterjed a készülék minden egyes elemére, az üveg mechanikai sérülését leszámítva. Nincsenek apróbetûk, kivételek. Feltételek azért vannak: igazolható szakszerû beüzemelés, és rendeltetésszerû használat.
 • Az  Önök teljes nyugalma érdekében a Romotop saját szervízautóval és szakemberekkel áll rendelkezésre. Indokolt esetben a kiszállás teljesen ingyenes. Önnek nem kell várnia, míg kandallójának építõjét eléri, mire kimegy Önhöz, mire megállapítja a hibát, majd jelzi a gyár felé, az reagál, ….. Önnek egy tenni valója van: a garanciális bejelentések telefonszámát felhívni. Innen kezdve 48 órán belül a hibaelhárítást szakembereink megkezdik. 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!