Untitled Document

Mi is az a logo ?

Ne felejtse el felkeresni (és LIKE-olni) Facebook oldalunkat is:

Ez egy, a logo által szabadalmaztatott égésvezérlési rendszer, ami rendkívül takarékos üzemmódot biztosít kandallónk számára. Eddig valóban nem megszokott hatásfokról, komfortról és takarékosságról beszélünk.


A rendszer alapja egy hermetikusan hegesztett, különleges minőségű acélból készített kandalló test, amely vastag kerámia bélést kapott.  A nagy tömegű, speciális kiképzésű kerámia elemek összegyűjtik az égéstér melegét.

A készülék tetején elhelyezett bonyolult füstjárat szintén fontos eleme a rendszernek.

A harmadik összetevő pedig a különlegesen kiképzett égésvezérlő kar. Mindössze egyetlen, apró, viszonylag rövid úttal bíró szabályzót találunk a logo  készülékeken. Ezek működése viszont a megszokottnál lényegesen kifinomultabb. Félig zárt állapotukban csak a rostély alatt érkező, elsődleges levegőt zárhatjuk el. Ha teljesen elfordítjuk, akkor elzártuk az összes belépő levegőt. Vagyis innentől kezdve értelmét veszíti a sokak által annyira preferált pillangószelep. Ha tökéletesen ellenőrzésem alatt tudom tartani a belépő levegő mennyiségét, akkor nincs mit szabályozzak a kilépőn. Ezek a berendezések ténylegesen megvalósítják magukban a tökéletes szabályozhatóságot. Visszafojtott üzemmódban képesek a fát csak izzásban tartani, és az izzítás közben felszabadult füstgázok égetésével fűteni.

A szemléletesebbé tételhez lássunk pár ábrát. Az elsőn a logo égésminőséget hasonlítjuk össze a sima folytonégéssel. Az ábrán látható, hogy az általunk vizsgált berendezés hatásfoka lényegesen magasabb, mint egy sima folytonégőé. Ami még szembetűnő, hogy az ideális körüli hatásfok tartománya sokkal szélesebb, azaz az égésidő nagyobb részét fedi le. Természetesen mindez kihatással van a károsanyag kibocsátásra is.

 

logo

 

Ne felejtsük azonban, hogy amit megnyerünk az egyik oldalon, azt könnyedén elbukhatjuk a másikon.  Ha ténylegesen fűtésre szeretnénk használni logo kandallónkat, komoly követelményeket támasztunk kéményünkkel, használati szokásainkkal szemben. Erre a következő grafikon ad magyarázatot:

 

logo

 

Az ábrán jól látszik, hogy a logo berendezések kilépő füstgázhőmérséklete rendkívül alacsony. Adott esetben ez akár 120C is lehet, hosszabb-rövidebb ideig. Ahhoz, hogy ez a rendkívül alacsony érték ne okozza kéményünk vesztét, azaz ne rakódjon tele kátránnyal, több dologra is nagyon oda kell figyelnünk:

    • ilyen berendezést csak szakemberrel üzemeltessünk be, és csak pontos méretezés után!
    • soha ne tüzeljünk benne 2 évnél kevesebb ideje kivágott fával!
    • eszünkbe se jusson hagyományos tégla, vagy egyéb, szigeteletlen kéménybe kötni! Ha az általunk kiválasztott „mester” ezt tenné, kérem, széles ívben kergessék el, saját biztonságuk érdekében!
    • ne felejtsük évente ellenőriztetni kandallónkat, kéményünket!
    • soha, de tényleg soha ne kössünk és ne is engedjük senkinek, hogy a manapság oly divatos "utóhőhasznosítók" (füstdob) bármelyikét a füstjáratba kösse. Gyakorlatilag nem fog működni a kandallónk, de a kéményünk sem!

 
Referenciák
Modern kandallók
Kõkandallók
Tégla kandallók
Kandallók falsíkban
Csempekandallók
Cserépkályhák
Kemencék hangulatban
Szolgáltatások
Orosz fordítás
Könyvelés
Termékek
Moderator
Double Spin
Munkáinkból
Kapcsolatfelvétel
Belinszky Ákos: +36-70-638-4187

bakandallo@gmail.com
©2016. BA Kandalló Kft.
Az oldalon megjelenõ fotók illusztrációk!